6 درمان‌ خانگی برای عفونت‌های مجاری ادراری (بخش دوم)

در بخش اول این نوشته عفونت‌های مجاری ادراری را بررسی کردیم و دو راه از درمان های خانگی را معرفی نمودیم. در این بخش به دیگر را های درمان خانگی عفونت‌های مجاری ادراری می پردازیم.

3. آب کرنبری شیرین نشده در درمان عفونت های مجاری ادراری

نوشیدن آب کرنبری شیرین نشده یکی از شناخته‌ شده‌ترین درمان‌های طبیعی برای عفونت‌های مجرای ادرار است.کرنبری از طریق ممانعت باکتری‌ها از چسبیدن به مجرای ادراری و ازاین‌رو پیشگیری از عفونت، عمل می‌کند.

در یک مطالعۀ تازه، زنان دارای سابقۀ اخیرعفونت‌های مجاری ادراری UTI حدود یک لیوان آب کرنبری را به مدت 24 هفته هر روز نوشیدند. کسانی که آب کرنبری را نوشیدند نشانه‌های UTI کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند.مطالعۀ دیگری نشان داد مصرف محصولات کرنبری می‌تواند تعداد عفونت‌های مجاری ادراری UTI را در یک سال کاهش دهد، خصوصا برای زنانی که UTI های مکرر داشتند. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که درمان با کپسول‌های آب کرنبری برابر با سهم 8 اونسی آب کرنبری می‌تواند خطر عفونت مجرای ادراری را به نصف کاهش دهد.

شش درمان خانگی عفونت مجاری ادراری

اما، برخی مطالعات دیگر پیشنهاد می‌کنند که آب کرنبری ممکن است به این اندازه در پیشگیری از عفونت‌های مجرای ادراری موثر نباشد. در 24 مطالعه با مجموع 4473 شرکت‌کننده مورد بررسی قرار داد. اگرچه برخی مطالعات کوچک‌تر نشان دادند که محصولات کرنبری می‌توانند تناوب عفونت‌های مجاری ادراری UTI را کاهش دهند ولی مطالعات بزرگ دیگر هیچ مزیتی پیدا نکردند

اگرچه شواهد در این باره متفاوت است ولی آب کرنبری ممکن است در کاهش خطر عفونت‌های مجرای ادراری مفید باشد. به یاد داشته باشید که این مزایا تنها در مورد آب کرنبری شیرین نشده مصداق دارد تا برندهای تجاری شیرین شده.

در هر صورت برخی مطالعات نشان می‌دهند که کرنبری می‌تواند به کاهش خطر عفونت‌های مجرای ادراری به‌واسطۀ ممانعت باکتری‌ها از چسبیدن به مجرای ادراری کمک کند.

 

4. مصرف پروبیوتیک در درمان عفونت های مجاری ادراری

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های مفیدی هستند که از طریق غذا یا مکمل‌ها مصرف می‌شوند و می‌توانند تعادل سالم باکتری‌ها در رودۀ شما را تقویت کنند.

پروبیوتیک‌ها به شکل مکمل موجود هستند یا می‌توانند در غذاهای تخمیری وجود داشته باشند مانند کفیر، کیمچی، کومبوچا و ماست پروبیوتیک.

استفاده از پروبیوتیک‌ها به همه چیز ارتباط داده شده است از بهبود سلامت گوارشی تا افزایش عملکرد ایمنی. برخی مطالعات همچنین نشان می‌دهند که سویه‌های خاصی از پروبیوتیک‌ها می‌توانند خطر عفونت‌های مجاری ادراری  UTI را کاهش دهند. یک مطالعه نشان داد که لاکتوباسیلوس، یک سویۀ پروبیوتیک متداول، به پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری UTI در زنان بالغ کمک کرد. یک مطالعۀ دیگر نشان داد دریافت پروبیوتیک‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها با هم در پیشگیری ازعفونت‌های مجاری ادراری UTI مکرر نسبت به استفادۀ تنها از آنتی‌بیوتیک‌ها موثرتر بود.

شش درمان خانگی عفونت مجاری ادراری

آنتی‌بیوتیک‌ها، خط اصلی دفاعی علیه عفونت‌های مجاری ادراری، می‌توانند سبب اختلال در سطوح باکتری‌های روده شوند. همچنین پروبیوتیک‌ها می‌توانند در بازیابی باکتری‌های روده بعد از درمان با آنتی‌بیوتیک مفید باشند.مطالعات نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند سطح باکتری‌های خوب روده را افزایش دهند و عوارض جانبی همراه با مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش دهند.

درواقع پروبیوتیک‌ها می‌توانند در پیشگیری از UTI هنگام مصرف به تنهایی یا در ترکیب با آنتی‌بیوتیک‌ها به کار روند.

 

5. عادات سالم در درمان عفونت های مجاری ادراری

پیشگیری از عفونت‌های مجرای ادراری با تکرار چند عادت خوب در دستشویی و بهداشت شروع می‌شود.

اول، مهم است که ادرار را به مدت طولانی نگه ندارید. این کار می‌تواند منجر به زیاد شدن باکتری‌ها و در نتیجه عفونت شود. همچنین ادرار بعد از نزدیکی جنسی می‌تواند خطر UTI را به‌واسطۀ پیشگیری از انتشار باکتری‌ها، کاهش دهد. به‌علاوه، کسانی که در معرض خطر عفونت‌های مجاری ادراری هستند باید از استفاده از اسپرم‌کش‌ها خودداری کنند چراکه به افزایش وقوع UTI مرتبط شده است.

نهایتا، وقتی از توالت استفاده می‌کنید مطمئن شوید که از جلو به عقب خودتان را تمیز کنید. تمیز کردن از عقب به جلو می‌تواند سبب شود که باکتری‌ها به مجرای ادراری منتشر شوند و با افزایش خطر UTI همراه است.

به یاد داشته باشید: ادرار مکرر و پس از نزدیکی جنسی می‌تواند خطر UTI را کاهش دهد. استفاده از اسپرم‌کش‌ها و تمیز کردن از عقب به جلو می‌تواند خطر UTI را افزایش دهد.

 

6. مکمل‌های طبیعی در درمان عفونت های مجاری ادراری

چندین مکمل طبیعی می‌توانند خطر ابتلا به UTI را کاهش دهند. در اینجا چند مکمل وجود دارند که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند:

  • دی-مانوز: این یک نوع قند است که در کرنبری وجود دارد و نشان داده شده است در درمان UTI و پیشگیری از عود عفونت موثر است
  • برگ بِربری: همچنین تحت عنوان اووا-اورسی (uva-ursi) شناخته می‌شود. یک مطالعه نشان داد که ترکیبی از برگ بِربری، ریشۀ قاصدک و برگ قاصدک عود UTI را کاهش داد.
  • عصارۀ کرنبری: مانند آب کرنبری، عصارۀ کرنبری به‌واسطۀ ممانعت باکتری‌ها از چسبیدن به مجرای ادرار عمل می‌کند.
  • عصارۀ سیر: نشان داده شده است که سیر خواص ضد میکروبی دارد و می‌تواند مانع رشد باکتری‌ها در جهت پیشگیری از UTI شود.

پس در خاطر داشته باشید : دی-مانوز، برگ بِربری،عصارۀ کرنبری و عصارۀ سیر مکمل‌های طبیعی هستند که نشان داده شده است از UTI پیشگیری می‌کنند و عود را کاهش می‌دهند.

شش درمان خانگی عفونت مجاری ادراری

سخن آخر در باره حرف آخر درمان‌ خانگی برای عفونت‌های مجاری ادراری

عفونت‌های مجرای ادراری مشکل شایعی هستند و مقابله با آن می‌تواند مستاصل کننده باشد.

هیدراته ماندن، تکرار برخی عادات سالم و مکمل‌یاری رژیم غذاییتان با برخی اجزاء مبارزه‌کننده با عفونت‌های مجاری ادراری روش‌های خوبی برای کاستن خطر ابتلا به این عفونت‌ها هستند.

 

بیشتر بخوانید:

6 درمان‌ خانگی برای عفونت‌های مجاری ادراری (بخش اول)

 

منبع www.healthline.com