سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی یک روش از تصویربرداری است امواج فراصوتی است که برای بدن هیچ ضرری ندارد. در این سونوگرافی  امواج صوتی چون فراکانس بالایی دارند قابل شنیدن نیستند و با برخورد به موانع منعکس می شوند.

 

سونوگرافی کلیه چیست؟

در صورتی که فرد دچار ناراحتی و عارضه ای در نواحی مثانه و حالب گردد، پزشک انجام سونوگرافی را تجویز می کند. همچنین گاهی برای بررسی اندازه، شکل و یا محل کلیه، سونوگرافی کلیه انجام می شود. امروزه سونوگرافی نقش پر رنگی در درمان بیماری ها دارد و می توان با کمک سونوگرافی به راحتی تومور، آبسه، انسداد و یا عفونت در کلیه ها را تشخیص داد و برای در مان هر چه سریعتر اقدام کرد.

 

سونوگرافی کلیه چگونه انجام می شود؟

برای انجام سونوگرافی کلیه، بیمار بر روی تخت معاینه دراز می کشد و پزشک متخصص ژل خاصی را بر روی ناحیه خارجی شکم بر روی پوست بیمار قرار می دهد سپس پروپ سونوگرافی بر روی اندام بیمار قرار می دهد. این دستگاه می تواند توسط سیمی به دستگاه مرکزی سونوگرافی متصل شود و امواج را به بدن منتقل کند و بازتابش این امواج توسط یک کامپیوتر تجزیه و تحلیل شده و به تصویر تبدیل می شود. متخصص رادیولوژی دستگاه را روی پوست حرکت می دهد تا قسمت های مختلف کلیه را از زوایای مختلف فوقانی، داخلی، تحتانی و خارجی بررسی کند این تصاویر در همان زمان بر روی مانیتور قابل دیدن هستند.

دلایل انجام سونوگرافی کلیه

یکی از دلایل انجام سونوگرافی کلیه برای بررسی اندازه، شکل کلیه و اندام های مرتبط و اطراف کلیه مانند مثانه و حالب است.

با انجام سونوگرافی کلیه می توان بیماری های کلیه و اندام های اطراف آن نظیر: کیست، سنگ کلیه، حالب، تومور، آبسه، انسداد، تجمع مایع و عفونت کلیه یا پیلونفریت را تشخیص داد. سونوگرافی کلیه برای کمک نمونه برداری از یک بافت به منظور تخلیه مایع از کیست و آبسه کلیه است.

آمادگی پیش از سونوگرافی کلیه

قبل از انجام سونوگرافی کلیه بهتر است حداقل فاصله زمانی خوردن و آشامیدن یک ساعت قبل از انجام سونوگرافی باشد و بهتر است مثانه پر باشد.

 

در مرکز ارولوژی مهراد خدمات سونوگرافی با استفاده از تجهیزات و دستگاه های مدرن و با نظارت مستقیم سرکارخانم دکتر مهری مهراد انجام می شود.