بی اختیاری ادرار

بی‌اختیاری ادرار علاوه بر زنان در مردان نیز شیوع زیادی دارد. بسیاری از مردان به دلایل مختلف به ویژه مشغله‌های کاری ساعت‌ها ادرار خود را نگه می‌دارند و این مسئله سبب اختلال در فعالیت طبیعی مثانه و بروز بی‌اختیاری می‌شود. مثانه پس از پر شدن مرتب به مغز پیام می‌فرستد و اگر فردی در ساعات طولانی ادرار خود را نگه دارد و به این پیام‌ها پاسخ ندهد، مثانه به تدریج بزرگ و شل می‌شود و حس تخلیه ادرار از بین می‌رود.

 

برخی دلایل بی اختیاری ادرار

عادات بد ادراری و نگه داشتن ادرار بیش از دو تا سه ساعت علاوه بر ایجاد بی‌اختیاری، سبب عفونت‌های مکرر ادراری می‌شود. مردانی که دارای علائمی مانند تکرر ادرار در شب یا روز، شروع ادرار با تاخیر، متناوب نبودن دفع ادرار، حس فوریت ادرار و دفع شدن آخر ادرار به صورت قطره قطره هستند یا افرادی که ساعت‌های طولانی ادرار خود را نگه می‌دارند، اینها نشانه‌هایی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند بزرگی پروستات و مثانه نوروژنیک است که می‌تواند در آینده به بی‌اختیاری ادراری تبدیل شود. این افراد در صورت داشتن هر کدام از این علائم باید به متخصصین اورولوژی مراجعه و از بروز بی‌اختیاری ادرار که می‌تواند زندگی و موقعیت اجتماعی و شغلی آنها را مختل کند، پیشگیری کنند.

بی‌اختیاری ادرار را به سه دسته بی‌اختیاری ادراری استرسی و بی‌اختیاری ادراری فوریتی و بی‌اختیاری ادراری میکس تقسیم کرد. در بی‌اختیاری استرسی با سرفه، عطسه، خندیدن، بلند شدن از روی صندلی، طناب زدن، در هنگام ورزش یا پریدن از روی جوی، ریزش ادرار صورت می‌گیرد که به دلیل ضعف عضلات لگن به دلیل زایمان دوقلویی، تعدد بارداری یا فشار سر جنین به کف لگن رخ می‌دهد.

بی‌اختیاری ادرار فوریتی نیز به گونه‌ای است که قبل از رسیدن به دستشویی ریزش ادرار صورت می‌گیرد که با دارو و تزریق بوتاکس در مجاری ادراری درمان می‌شود. بی‌اختیاری ادرار فوریتی، استرسی بعد از جراحی پروستات همگی درمان قطعی دارند و این درمان‌ها به نسبت شدت بیماری و شرایط بیمار از دارو درمانی تا جراحی را شامل می‌شود. درمانهای جدید بی اختیاری ادراری

درمان‌های جدید بی‌اختیاری ادرار

در این مرکز طیف‌های جدید از درمان‌های نوین برای درمان بی‌اختیاری وجود دارد که از تجویز دارو، روش‌های غیر جراحی بیوفیدبک، روش‌های تمرین و ورزش با تحریکات الکتریکی کف لگن (صندلی مگنت برای تقویت عضلات کف لگن و اطراف مثانه) و فیزیوتراپی و تزریق آمپول به گردن مثانه از طریق سیستوسکوپی است.

صندلی الکترومگنت

صندلی الکترومگنت جهت تقویت عضلات کف لگن، بی اختیاری ادراری زنان، بی اختیاری ادراری آقایان مخصوصا بعد از جراحی پروستاتکت، مشکلات ادراری مثانه نوروژنیک کسانی که مشکل ضربه در نخاع دارند و همینطور در خانم هایی که پس از زایمان دچار شلی و افتادگی عضلات کف لگن می شوند استفاده می شود.

 

این دستگاه با ایجاد یک میدان مغناطیسی بسیار متمرکز در کف لگن به عضلات نفوذ می کند و به طریق تحریک شاخه های عصبی باعث انقباض عضلات کف لگن می شود. این جریان مغناطیسی، عضلات شل شده را تقویت می کند و با این روش بیمار از مشکلات و شل شدن عضلات به طرز معجزه آسایی رهایی می یابد.

 

این دستگاه جهت بیماران با مشکلات ادراری و بیماران آسیب نخاعی با مشکل ادراری بسیار موثر است. این جریان مغناطیسی ایجاد شده از لباس، پوست، استخوان و بافت نرم عبور می کند و عضلات شل شده را تقویت می کند و با این روش مشکلات عضلات شل شده بیمار به طرز معجزه آسایی بر طرف می گردد.

درمان با صندلی الکترومگنت چگونه انجام می شود

این روش حدود ۳ دقیقه زمان می‌برد و سرپایی است. همچنین دستگاهی داریم که باعث تقویت کف لگن شده و جلوی بی‌اختیاری ادراری را می‌گیرد. این دستگاه صندلی است که جدیدترین روش تقویت عضلات کف لگن با امواج الکترو مغناطیسی و تحریکات کف لگن و مثانه را انجام می‌دهد.

این صندلی بخصوص برای دوران پس از زایمان و بارداری موثر است. چون در بارداری و زایمان، عضلات حالت شلی پیدا می‌کنند و با این روش فرم عضلات به حالت قبل خود برمی‌گردند.

در این روش فرد با لباس روی صندلی می‌نشیند. این درمان در ۲ جلسه به مدت ۱۰ دقیقه و هفته ای ۳ تا ۴ بار انجام می‌شود.