7 راه از بهترین درمان‌ها برای عفونت مثانه

درباره عفونت مثانه چه می‌دانیم؟

عفونت مثانه مرسوم‌ترین نوع عفونت مجاری ادراری(UTI) است. این عفونت با ورود باکتری به میزراه و رسیدنش به مثانه، بوجود می‌آید.

میزراه لوله‌ای است که ادرار را از بدن خارج می‌کند. به محض اینکه باکتری‌ها وارد میزراه می‌شوند، می‌توانند به دیواره‌های مثانه چسبیده و به‌سرعت تکثیر شوند.

عفونت حاصله می‌تواند منجر به علائمی ناخوشایند، از جمله تمایل ناگهانی به دفع ادرار شود. همچنین ممکن است منجر به درد در هنگام دفع ادرار و گرفتگی و درد شکم شود.

ترکیب درمان‌های خانگی و پزشکی می‌تواند منجر به سبک‌تر کردن این علائم شود. اگر این بیماری بدون درمان رها شود، عفونت مثانه می‌تواند زندگی فرد را به خطر بیندازد. زیرا عفونت می‌تواند به کلیه‌ها و یا خون گسترش یابد.

در زیر هفت درمان موثر عفونت مثانه آورده می‌شود.

 

  1. نوشیدن آب بیشتر برای درمان عفونت مثانه

 آب می‌تواند باکتری‌ها را از مثانه شما شسته و خارج کند. این به رها شدن سریعتر از دست عفونت کمک می‌کند. همچنین موجب رقیق‌تر شدن ادرار شده، و بنابراین دفع آن با درد کمتری همراه است.

ادرار از تولیدات زائد بدن، ساخته شده است. به‌خصوص، دفع ادرار سیاه در هنگام عفونت مثانه می‌تواند آزاردهنده‌تر و دردآورتر باشد.

ادرار رقیق شده کمرنگ‌تر بوده و معمولا سوزش زیادی ندارد.

بهترین درمان‌ها برای عفونت مثانه

  1. نقش تکرر ادرار برای درمان عفونت مثانه

تکرر ادرار چرا برای درمان عفونت مثانه کمک کننده است؟ تکرر ادرار با حرکت دادن باکتری به خارج از مثانه، به از بین بردن عفونت کمک می‌کند. «نگه‌داشتن ادرار»، یا نرفتن به دستشویی در هنگام احتیاج، زمان مورد نیاز باکتری را برای ادامه تکثیر در مثانه فراهم می‌کند.

همچنین ممکن است که دفع ادرار بعد از برقراری رابطه جنسی کمک کننده باشد. فعالیت جنسی چه در مردان و چه در زنان می‌تواند موجب پیش‌راندن عمقی‌تر باکتری در میزراه شود.

دفع ادرار پس از رابطه جنسی می‌تواند به بیرون راندن باکتری از مجاری ادراری کمک کند. این کار از مستقر شدن و ایجاد عفونت توسط میکروب‌ها جلوگیری می‌کند.

 

  1. نقش آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت مثانه

آنتی‌بیوتیک‌ها چه کمکی به  درمان عفونت مثانه می‌کنند؟ آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری‌های عامل عفونت مثانه را از بین می‌برند. اگر مبتلا به UTI هستید، معمولا برای خلاص شدن از دست عفونت‌های حاصله از میکروب نیازمند دارو هستید. متخصصان برای درمان UTI آنتی‌بیوتیک‌ها را پیشنهاد می‌کنند.

بهترین درمان‌ها برای عفونت مثانه

  1. نقش قرص‌های مسکن در درمان عفونت مثانه

عفونت شدید مثانه می‌تواند موجب درد در ناحیه لگنی، حتی وقتی که در حال دفع ادرار نیستید، شود. آنتی‌بیوتیک‌ها عفونت را درمان می‌کنند.

به یاد داشته باشید که مشاهده تاثیرات داروها ممکن است یکی دو روز طول بکشد. مصرف داروهای ضددرد می‌تواند دردها و گرفتگی‌های شکمی، پشت درد، و هر درد و ناراحتی دیگری را درمان کند.

 

  1. لحافچه برقی برای درمان عفونت مثانه

قرار دادن حرارت کم در اطراف ناحیه شکمی یا پشتی می‌تواند دردی که گاهی در هنگام ابتلا به عفونت ادراری اتفاق می‌افتد را تضعیف کند. این وسیله به‌خصوص زمانی که همراه با دارو استفاده شود، کمک کننده است.

 

  1. لباس مناسب برای درمان عفونت مثانه

چرا کمک کننده است: باکتری در محیط گرم و مرطوب رشد می‌کند. در زنان، شلوار جین‌های تنگ و سایر لباس‌های تنگ می‌تواند موجب به دام انداختن رطوبت در نواحی حساس شود. این عامل باعث بوجد آمدن زمینه‌ی تکثیر باکتری‌های واژینال شود.

 

  1. آب کرنبری (cranberry) برای درمان عفونت مثانه

سال‌هایی طولانی است که از کرنبری به‌عنوان روشی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت ادراری استفاده شود. براساس مقاله‌ای که در سال 2012 منتشر شد، آب کرنبری و قرص‌های کرنبری نتایج امیدوارکننده‌ای به عنوان درمان برای زنانی که مکررا دچار عفونت ادراری می‌شوند، نشان داده است.

اما هنوز به طور کامل مشخص نیست که آب کرنبری در جمعیت‌های بزرگتر، می‌تواند به پیشگیری از عفونت ادراری کمک کند یا خیر.

بهترین درمان‌ها برای عفونت مثانه

راه‌های برای جلوگیری از عفونت‌های ادراری آینده

تغییر سبک زندگی می‌تواند به کاهش ابتلا به عفونت ادراری کمک کند مانند:

  • نوشیدن روزانه شش تا هشت لیوان آب
  • دفع ادرار به محض حس نیاز به آن
  • دوش گرفتن به‌جای حمام در وان
  • پوشیدن لباس زیر نخی
  • تعویض لباس زیر به صورت روزانه
  • دفع ادرار قبل و بعد از برقراری رابطه جنسی
  • عدم استفاده از دیافراگم و اسپرم‌کش و عوض کردن آن‌ها با روش‌های جایگزین بارداری
  • مردان: استفاده از کاندوم‌هایی که در آن‌ها لوبریکانت وجود دارد و اسپرم‌کش در ساخت آن به کار نرفته است
  • زنان: بعد از دفع ادرار، تمیز و پاک کردن از جلو به عقب انجام شود
  • زنان: عدم استفاده از دوش و اسپری‌های واژینال

 

اگر مبتلا به عفونت ادراری مکرر هستید، ممکن است که پزشکتان درمان‌ها و روش‌های پیشگیری را به شما پیشنهاد دهد. این روش ممکن است شامل مصرف آنتی‌بیوتیک در دزهای کوچک روزانه برای پیشگیری و یا کنترل عفونت‌های ادراری آینده باشد.

رژیم غذایی، به همراه میزان اسیدیته ادرار، ممکن است در میزان ابتلای افراد مختلف به این عفونت موثر باشد.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در سنت لوویس، به این نکته پی برده‌اند که افرادی که مجاری روده‌شان مواد مشخصی، به نام آروماتیک، تولید می‌کنند فعالیت باکتری در روده‌شان کمتر است.

به نظر می‌رسد که تولید این مواد به انواع باکتری‌های مفیدی که انسان‌ها در مجاری روده‌شان دارند، مرتبط است. همچنین، ادراری که اسیدیته کمتری دارد مقدار کمتری نیز باکتری دارد، بنابراین داروهایی که می‌تواند میزان اسیدیته ادرار را کاهش دهد در جلوگیری از اینگونه عفونت‌ها نقش دارد.

 

دورنما برای افراد دارای عفونت ادراری

عفونت‌های ادراری، ازجمله عفونت‌های مکرر، نیازمند توجه پزشکی است. اگر فورا و به طور موثر درمان شود، ریسک عوارض جدی پایین می‌آید.

تعداد زیادی از محققان مورداعتماد بر روی واکسن‌هایی کار می‌کنند که می‌توانند موجب حفاظت در برابر مرسوم‌ترین انواع باکتری‌هایی شوند که باعث بوجود آمدن عفونت ادراری می‌شوند. تا آن زمان، درمان‌های خانگی به همراه داروها، قدم‌های مهمی برای بهتر شدن هستند.