بیماری‌های پنهان ناشی از مشکلات اورولوژیک را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهری مهراد مسئول دپارتمان نورویورولوژی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش، گفت: بیماری‌های پنهان زیادی در پشت مشکلات ادراری و اورولوژیک وجود دارد که بسیاری از مردم از آنها بی‌خبرند.

وی افزود: مشکلات ادراری نشانگر بیماری‌های نهفته ای مانند دیابت، پارکینسون، ام اس و…، است که مبتلایان از آنها بی خبر بوده و دچار عوارض زیادی در سیستم عصبی می‌شوند.

مهراد اظهار داشت: دیابت بیماری است که چشم، کلیه و مثانه را درگیر می‌کند و باید به افراد دیابتی آموزش بدهیم که اگر دچار مشکلات ادراری شدند، به پزشکان اورولوژی نیز مراجعه کنند.

این متخصص اورولوژی تاکید کرد: پارکینسون بیماری است که مغز را درگیر می‌کند و می‌تواند مثانه را نیز تحت تأثیر قرار دهد، یا دیسک‌های کمری و تومور نخاع نیز باعث بی اختیاری ادراری می‌شوند.

به گفته مهراد، ناهنجاری‌های مادرزادی در ستون فقرات نیز می‌تواند عامل شب ادراری و بی اختیاری ادراری کودکان شود مثل اسپاینا بیفیدا، که نیاز به بررسی پزشکی دارد.

وی افزود: والدین نباید مشکلات و بی اختیاری ادراری کودکان را ساده تلقی کنند، زیرا پشت این موضوع ابتلاء به بیماری‌هایی وجود دارد که باید سریع‌تر درمان شوند.

مسئول دپارتمان نورویورولوژی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش، با بیان اینکه در دوران کرونا، ویزیت بیماران در مرکز اورولوژی به صورت آنلاین انجام می‌شود، گفت: در دوران کرونا، ظرفیت پذیرش بیماران و خدمات رسانی به آنان ۸ برابر افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: قرار است با کشورهای عربی همکاری کنیم و از این کشورها پذیرش بیمار نورویورولوژی در مرکز تحقیقات فانکشنال جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشته باشیم.

مهراد افزود: آموزش نورویورولوژی پزشکان جوان اورولوژی نیز به زودی در کشور آغاز می‌شود و قرار است با ایجاد مرکزی، کشورهای همسایه در زمینه نورو یورولوژی از ما آموزش ببینند.

در ادامه، سعید صفری معاون پژوهشی مرکز تحقیقات عملکردی جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش گفت: حیطه فعالیت مرکز نورویورولوژی، یاری رساندن به بیماران است که سعی داریم این رشته را در کشور گسترش دهیم.

وی افزود: پذیرش تحقیقات مختلف، حمایت مالی از این تحقیقات، برگزاری سمینارها و کنگره‌ها و پذیرش مقالات علمی و پژوهشی خصوصاً بعد از فعالیت مشترک با مرکز اورولوژی، از اهم فعالیت‌های این مرکز است.