6 درمان خانگی برای عفونتهای مجاری ادراری (بخش اول)
عفونتهای مجاری ادراری هر ساله میلیونها نفر را در سراسر دنیا مبتلا میکنند. اگرچه این عفونتها بهطور سنتی با آنتیبیوتیکها درمان میشوند، ولی درمانهای خانگی زیادی وجود دارند که به درمان و پیشگیری از عود آنها کمک میکنند.
عفونت مجاری ادراری چیست؟
یک عفونت مجرای ادراری (UTI) عفونتی است که هر بخشی از مجرای ادرار را مبتلا میکند از جمله کلیهها، حالبها، مثانه یا میزراهباکتریهای روده شایعترین علت UTI ها هستند ولی قارچها و ویروسها هم میتوانند سبب عفونت شوند دو سویۀ باکتریهای اشریشیا کلای(Escherichia coli) و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس(Staphylococcus saprophyticus) مسئول حدود 80% از موارد عفونت هستند.
علائم شایع UTI شامل موارد زیر هستند:
- احساس سوزش هنگام ادرار
- تکرر ادرار
- ادرار کدر یا تیره
- ادرار با بوی تند
- احساس تخلیۀ ناکامل مثانه
- درد لگن
اگرچه عفونت های مجاری ادراری میتوانند هرکسی را مبتلا کنند ولی زنان بیشتر در معرض عفونت هستند. این امر به این دلیل است که میزراه، لولهای که ادرار را به بیرون مثانه منتقل میکند، در زنان کوتاهتر از مردان است. این مسئله کار را برای باکتریها برای ورود و رسیدن به مثانه آسانتر میکند در حقیقت، نزدیک به نیمی از تمام زنان در مرحلهای از زندگیشان یک UTI را تجربه خواهند کرد. آنتیبیوتیکها برای درمان UTI ها به کار میروند و گاهی اوقات در دوزهای پایین به صورت درازمدت برای پیشگیری از عود استفاده میشوند
همچنین راههای متعددی برای حفاظت علیه عفونتها و کاهش خطر عود عفونت وجود دارند.
مبارزه خانگی با عفونتهای مجاری ادراری
موارد زیر 6 درمان برتر خانگی برای مبارزه با عفونتهای مجاری ادراری UTI هستند.
1. مقدار زیادی مایعات بنوشید
وضعیت هیدراتاسیون (آبرسانی) به خطر عفونت مجرای ادرای ارتباط دارد. این امر به این دلیل است که ادرار مکرر میتواند به دفع باکتریها از مجرای ادراری برای پیشگیری از عفونت کمک کند.یک مطالعه مشارکتکنندگان دارای کاتتر ادراری درازمدت را بررسی کرد و نشان داد که خروجی ادراری پایین با افزایش خطر ابتلا به UTI همراه بود.یک مطالعه در سال 2003 ، 141 دختر را بررسی کرد و نشان داد دریافت مایع اندک و دفع ادرار کم هردو با UTI ها مرتبط هستند. در یک مطالعه دیگر، 28 زن وضعیت هیدراتاسیون خودشان را با استفاده از یک نمونهبردار برای اندازهگیری میزان غلظت ادرارشان مانتیور کردند. آنها دریافتند که افزایش در دریافت مایع منجر به کاهش تناوب UTI شد.
برای برآورده شدن نیاز به مایعات بدن بهترین کار این است در تمام طول روز و هنگامی که تشنه هستید آب بنوشید.
در واقع نوشیدن مقدار زیادی مایعات میتواند خطر UTI ها را با افزایش ادرارتان کاهش دهد که به دفع باکتریها از مجرای ادرار کمک میکند.
2. دریافت ویتامین C را افزایش دهید
برخی شواهد نشان میدهند که افزایش دریافت ویتامین C میتواند علیه عفونتهای مجرای ادراری محافظت کننده باشد. تصور میشود که ویتامین C با افزایش اسیدیتۀ ادرار باکتریهایی که باعث ایجاد عفونت میشوند را از بین می برد.
یک مطالعه در سال 2007 روی عفونتهای مجاری ادراری UTI در زنان باردار اثر دریافت 100mg ویتامین C به طور روزانه را بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که ویتامین C یک اثر محافظتی داشت و خطر UTI ها را در بیش از نیمی از کسانی که ویتامین C دریافت میکردند در مقایسه با دیگر گروه ها کاهش داد. یک مطالعۀ دیگر فاکتورهای رفتاری را بررسی کرد که خطر UTI را تحت تاثیر قرار میدادند و نشان داد که دریافت میزان بالای ویتامین C خطر عفونت را کاهش داد.
میوهها و سبزیها خصوصا ویتامین C بالایی دارند و روش خوبی برای افزایش مصرف ویتامین C هستند. فلفل قرمز، پرتقال، گریپ فروت و کیوی حاوی میزان توصیه شدۀ کامل ویتامین C در یک سهم هستند.
در نتیجه افزایش دریافت ویتامین C میتواند خطر UTI را با اسیدی کردن بیشتر ادرار و از بین بردن باکتریهای مسبب عفونت کاهش دهد.
در بخش دوم این مطلب را های دیگر درمان خانگی برای مبارزه با عفونتهای مجاری ادراری UTI را بخوانید.